Scoot
nucene premisteny brumak napsal(a):Tak Scoot zatím celkem na pohodu.
- kdo strašil, že silent zone je zakázána, kecal. U checkinu jsem hezky požádal, a okno v silent zone dostal.
- kdo strašil se security u gatů ve VIE, kecal. Jenom za check-inem, jako na všech civilizovaných letištích.
- letadlo plný Čechů a Slováků (volný jsou jen exity), a ty kecy bolí slyšet už před startem. Bacardi z lounge se hodí..
- seat pitch otřesnej. Horší než Ryanair i ve VIP silent zone. Au.
- za 200 se Sky lounge cajk, rozhodně lepší, než se nechat šikanovat a šmírovat komumistama, nebo poslouchat modlitby za střízliva v narrowbody
- papíry pod hlavou nemění (silně uzený), radši použiju kapucu
Scoot dává smysl hlavně jako OW, kde jsou full service aerolinky drahé, ale tohle je zase extrém. Pokud někdo opravdu jede takhle na dřeň, může si natočit vodu do petky a do kapsy vzít nějaký snack, který tam může chroupat, když ostatní spí a personál nekorzuje.
Pokud si někdo před letem zajde do Mekáče a objedná si menu sebou na palubu, tak se není divit, že se jim to nelíbí. Do hospody si také nenosíš vlastní večeři a drinky.
A Bacardi z lounge? To sis přelil, nebo jim tam rovnou seknul celou flašku?
Zase na druhou stranu ta jejich "business" třída v Dreamlinerech je celkem dobrá, včetně dobrého jídla. Občas se to dá koupit za cenu podobnou jako Economy u full service aerolinky. Nemají sice lie flat, ale i tak ty sedačky jsou dost pohodlné. V podstatě podobné tomu co nabízí QS jako business třídu.
Scoot je za mě jedna z těch "lepších" nízkonákladovek. V porovnáním s takovými Spirit Airlines, nebo Ryanair, jsou spíše "prémioví". Letěla jsem s nima "jen" z Berlína na Bali, a naprosto bez problémů, ať už, co se týče konzumace svých vlastních nápojů na palubě, tak změna sedadel. Horší to je, pokud se něco pokazí, a například let se spozdí, nebo pokud vám nepříjde zavazadlo. V základu tam nemáte na nic nárok a když vám díky opožděnému letu nevýjde přestup na jiný let (v rámci jiné aerolinky), tak nemáte nárok ani na kompenzaci. V tomdle je lepší mít cestovko (já mám celoročko po celým světě od AXA). Jinak mohu jedině doporučit.